HudproblemerProdukterTips

Er hudrens så viktig?

Skrevet av: Hudterapeut Elise

Er det egentlig så viktig å rense huden?

Vi får ofte høre fra kunder at de ikke er så nøye med renserutinen sin, men at de bruker gode kremer og er fornøyd med det. Mange kunder sier også at de renser huden sin med kun vann, og andre sier de renser kun om kvelden for å fjerne make-up. Men er det egentlig nok?

Svaret er dessverre nei. Vi bør alle rense huden både morgen og kveld med gode produkter som virkelig renser huden. Og når vi sier alle, så mener vi alle enten du har tørr, fet, uren eller sensitiv hud. Vi har et stort utvalg av ulike renseprodukter, så hos oss finner du garantert noe som passer din hud. Visste du at serum og kremer fungerer dårligere  hvis du ikke renser huden? Og at du vil få MER effekt av hudpleieproduktene dine om du er nøye og tar deg tid til hudrensen?
Det er også populært å ta en snarvei med renseservietter, det er jo så enkelt og greit, men gjør den servietten noe bra for huden?


Hvorfor skal man rense om morgningen?

Mange tenker at siden man renser huden om kvelden, så trenger ikke man rense om morgningen i tillegg. Man sover jo tross alt ikke med make-up på om natten (håper vi..) så da er vel huden ren og pen siden sist rens. Eller..?
Nei, den er faktisk ikke det. Om natten skiller huden ut avfallsstoffer sammen med talg, som legger seg som en hinne utenpå huden. Da sliter huden med å puste, og går man med denne hinnen over lengre tid vil det kunne oppstå urenheter og synligheten av porer og små milier («talg-klumper») kan økes.

Vann i seg selv er heller ikke nok til å fjerne denne hinnen, her trengs det ordentlige renseprodukter som løser opp fett og jobber med å fjerne avfallsstoffene og det overflødige talget.

Du kan kanskje sammenligne å ta oppvasken med bare vann eller vaske hender uten såpe...


Hvorfor skal man rense om kvelden?
Bruker du make-up i løpet av dagen er det så klart viktig å rense huden for å få fjernet denne. Vi anbefaler faktisk å rense huden to ganger om kvelden. Første gang for å fjerne make-up, andre gang for å rense huden. Hver dag blir huden din utsatt for påkjenninger fra omgivelsene. Skadelig forurensing og frie radikaler er bare en liten del av det huden din opplever hver dag!


Hva med renseservietter?
Sminkeservietter inneholder ofte mye alkohol, som over lengre tid vil tørke ut huden og etterlate hudoverflaten stiv og tørr. Da risikerer man faktisk at huden kompenserer ved å overprodusere talg, og da oppstår ofte urenheter.  Det er lett å komme inn i en ond sirkel hvor huden tror den trenger mer fett fordi hudoverflaten er tørr, så den produserer mer og mer talg selv om det ikke er nødvendig da det kanskje bare er ansiktsservietten som skaper trøbbel. Så sjekk hva ansiktsserviettene inneholder – det kommer kanskje en spennende nyhet fra hudpleieserien til bareMinerals...

 

Holder det ikke bare med gode kremer?
Dessverre så får verken serum eller krem gjort jobben sin til det optimale på en urenset hud. Ligger denne hinnen med avfallstoffer, talg, forurensing og frie radikaler utenpå huden vil dessverre ikke det du putter på toppen av dette igjen gjøre noe særlig nytte, verken på hudoverflaten eller i dypere lag. Og man vil jo selvfølgelig at produkter man har investert i skal gjøre en forskjell på huden!

 

Så før du kjøper nytt hudpleieprogram bør du investere i en god rens.

Vi hjelper deg gjerne med å finne produkter tilpasset din hud!
Nedenfor kan du lese litt om våre bestselgende rense-produkter.

Pro-Collagen Cleansing Balm

Pro-Collagen Cleansing Balm fra ELEMIS løser opp makeup, daglig smuss og forurensning, mens den renser huden i dybden. Luksuriøse voks av Rose og Mimosa er fylt med nærende hyllebær, Stjerneblomst og Optimega™ oljer og mettet med antiage algen Padina Pavonica. Huden blir intensivt renset, får ny næring og en strålende glød. Den kan også brukes som ansiktsmaske, gir supermye fuktighet og næring!

Finnes også i en annen variant med engelske roser <3

Clay Chameleon Transforming Purifying Cleanser

Populær rens fra bareMinerals! Akkurat som en kameleon forvandles denne innovative rengjøringen fra leire til rengjøringskrem. Den kombinerer fordelene med brasiliansk rød leire og mineralrikt havsalt i èn myk krem. Beriket med papaya- og bambusekstrakt, fjerner vår formel forsiktig utenheter og hjelper huden din til å føles myk, ren og glatt. Den har en forfriskende duft av bergamot og mandarin, som forfører sansene dine hver gang du rengjør huden. Dermatologisk testet og tilstopper ikke porene.

Niactil Cleanser

Elixir Niactil Cleanser er en lett, luksuriøs og såpefri rens i skumkonsistens. Rensen innholder milde ingredienser som er skånsomme mot huden. Niactil Cleanser fjerner makeup, urenheter og talg, uten å tørke ut eller irritere huden.

- Passer de fleste hudtilstander
- Mot uren og fet hud
- Utmerket for tørr hud

Refresh Oxygen Infuion Wash

En multifunksjonell ansiktsrens fra Skinbetter Science som renser og frisker opp huden umiddelbart. Virker målrettet på problemområder. Passer alle hudtyper, spesielt normal til fet.

 • AHA blanding (glykolsyremelkesyresitronsyre)
  Frigjøres over tid og gir skånsom eksfoliering.
 • Hydrolyserte jojoba-estere
  Øker fuktighetsnivået i huden.
 • Salisylsyre
  Renser porene og fjerner døde hudceller og olje som hoper seg opp på hudoverflaten.
 • Oxygen infusing complex
  Levering av oksygen som revitaliserer huden.

Super Soft Cleanser

Dr. Schrammek Super Soft Cleanser er en mild og effektiv rens som forbereder huden optimalt til behandling. Med sine naturlige ingredienser, som blant annet avokado, jojoba, planteekstrakt og stemorsblomst som etterlater huden herlig frisk og myk. Den er ideell for alle hudtyper, også de mest sensitive. PH nøytral.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *