HudproblemerTips

Hudproblemer = svekket hudbarriere!

Den ENE tingen ALLE som vil ha sunn velfungerende hud må passe på!

Tørr hud, irritert hud, flassende hud, hudaldring, kviser/uren hud, eksemer, store porer, gusten og grå hud......alle har et felles problem: svekket hudbarriere.
En svekket hudbarriere setter i gang en kaskade av prosesser som fører til hudproblemer og for tidlig aldring.

 

Hva er HUDBARRIEREN?
Hudbarrieren er den ytre overflaten av huden «stratum corneum» som består av hudceller, lipider, og naturlige fuktighetsfaktorer, aminosyrer og fettstoffer, som sammen skaper en effektiv barriere mot utvendige «farer» og samtidig beskytter huden mot fuktighetstap fra huden og ut i luften. «TransEpidermal Water Loss» forkortet TEWL. TEWL handler om fuktighetstapet/mengden vann som fordamper på hudoverflaten. Dette skal jeg skrive mer om i et senere blogg innlegg.

 

Hva skjer i huden når HUDBARRIEREN er svekket?
Når hudbarrieren er svekket fordamper fuktigheten i huden for mye og for fort og fører til fuktighetsfattig hud, tap av spenst og elastisitet og raskere hudaldring fordi enzymene som setter i gang fornyelses prosessene i huden svekkes. Eksemer, hudirritasjoner, grov hud og uren hud kan også oppstå.

Ved en svekket hudbarriere er huden dårligere beskyttet og vil automatisk og spesielt hos unge motvirke dette ved å øke talgproduksjonen og «lagre» flere døde hudceller på hudoverflaten. Hudoverflaten ( Stratum Corneum) bukter seg ned i hver eneste talgkjertel og i hudens kamp med å beskytte seg kan talgkjertelen tettes. Høyere talgproduksjon og tett talgkanal= kviser.

Huden fornyer seg ikke så fort som den skal og aldres derfor raskere. En for tykk overhud vil føre til mer rynker og større porer. Økt pigmentering er også en del av hudens beskyttelses mekanismer når barrieren er svekket.

 

Hva svekker HUDBARRIEREN?

  • For ofte og for aggressiv peeling
  • Bruk av alkoholholdige produkter
  • Tørr luft
  • Soling uten solbeskyttelse
  • Forurensing
  • Aldring/Overgangsalder ( hudbarrieren svekkes fra 40 årene)
  • Stress
  • Medisiner
  • Genetikk

 

Hvordan bygge opp HUDBARRIEREN?
Stopp all bruk av peeling produkter en periode. Rens huden morgen og kveld med en mild rens. Påfør et godt fuktighetserum/barriere oppbyggende serum, morgen og kveld.
Deretter en god barriereoppbyggende krem morgen og kveld. Når huden føles som silke igjen og hudbarrieren er sunn og frisk, kan du bruke peel pads/peeling noen kvelder i uken om du ønsker. (Da vil huden tåle det). For alle som vil forebygge eller behandle allerede oppstått hudaldring, kan tilføre et godt vitamin A produkt.

 

Har du svekket HUDBARRIERE?
Om du lar hånden din gli over kinnet ditt, skal det kjennes som silke. Uansett alder! Da er hudbarrieren din sunn og frisk. Kjennes huden ut som fint sandpapir er den fuktighetsfattig,
barrieren er svekket og fuktigheten diffunderer ut i luften. Er du lett tørr, føler deg litt «stram i masken» etter rens/dusj og føler behov for å umiddelbar smøre deg? Svekket hudbarriere!
Rødhet, sensitiv, irritasjoner, flassing, store porer, uren hud, grov hud, mange fine linjer, eksem m.m: svekket hudbarriere!

Vil du finne ut mer om huden din og om hudbarrieren din er svekket? Book en hudanalyse hos en av våre hudterapeuter.

 

 

Visia Hudanalyse

For å kunne tilrettelegge et personlig og riktig hudpleieprogram til våre kunder, er det viktig for oss å få så god kunnskap som mulig om kundenes hud. Her hos Knarvik hud og fotpleie klinikk kan vi tilby en grundig hudanalyse med vår VISIA maskin. Dette er en datastyrt fotografisk hudscanner, som gir oss detaljert informasjon, både om tilstand på hudoverflaten og i hudens dypere lag. Analysen viser oss hvordan det står til med hudens metabolisme, mikrosirkulasjon og næringsopptak. Få råd om hva og hvordan du bør pleie huden din hjemme for å oppnå de resultatene du ønsker. Vi setter gjerne opp en målrettet og helhetlig behandlingsplan for deg. Prisen trekkes fra ved produktkjøp eller videre behandling.

Noen populære barriereoppbyggende produkter:

ELEMIS Superfood Facial Oil

Hudhelse på flaske! En ansiktsolje hvor huden får glede av alle de ernæringsmessige fordelene som finnes i naturlige potente råvarer. Superfood Facial Oil fungerer som en personlig trener for huden. Den vil holde huden myk, smidig, elastisk, sterk og ikke minst sunn. Dette er et produkt for alle aldre – et viktig tilskudd i din daglige hudpleie.

Produktet inneholder rikelig med antioksidanter og fettsyrer. Hudstrukturen blir forbedret, hudhelsen opprettholdes og huden blir myk og fuktet. Resultatet er hud som er rikt «foret» og det synes!

PRIORI LCA fx140 - Barrier Restore Complexe

Oljefri, vannbasert fuktighetskrem for sensitiv og stresset hud. Passer alle hudtyper - perfekt for de som vil ha en lett og fuktighetsgivende krem som virkelig reparerer og gjenoppbygger huden. Passer godt for uren og kvisete hud, sensitiv hud, rosacea eller eksem, solbrenthet, fet og fuktighetsfattig hud. Produktet gir en overlegen og skånsom eksfoliering samt hydrerer og normaliserer, passer alle hudtyper og hudtilstander. Forbedrer hudens evne til å bevare fuktigheten, struktur og volum.

Tips: Kan også brukes i forbindelse med insektsbitt og irritasjon. En førstehjelp til huden din!

Leverer 24 timers fuktighet. Legger igjen en fysisk beskyttende hinne på hudbarrieren. Dette produktet er identisk med Elizabeth Arden Pro Barriere repair.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *