HudproblemerNyheterProdukterUncategorized

Din cirkadiske rytme og huden din

CIRKADISKE RYTMER PÅVIRKER HUDEN DIN

Skrevet av: Hudterapeut Elise Smedsvik

Cirkadiske rytmer er de naturlige døgnsvingningene i kroppens levende celler. Rytmene danner en slags indre klokke, som reagerer på vekslingen mellom lys og mørke, og synkroniserer blant annet hormonproduksjonen , appetitt og kroppstemperatur. Det er biologiske prosesser som forløper daglig, og sørger for at kroppen gjør det den trenger å gjøre. Cirkadiske rytmer er selvgående, men den biologiske klokken stiller seg fortløpende etter omgivelsene som omgir deg. Dagslys, som oppfattes av den biologiske klokken, er den viktigste faktoren. Hvis man ikke ser dagslys, sakkes de biologiske prosessene som en klokke som går for tregt.

Bryter man sin cirkadiske rytme, med for eksempel for lite søvn eller uforstyrret søvn, stress, eller lys fra mobil og pc, skaper man en døgnrytmeforstyrrelse.
Mennesker kan også miste sin cirkadiske rytme i forbindelse med sykdommer.

Dette kan gå utover humør, energinivåer, søvn og matlyst og skape endringer i både blodtrykk og kroppstemperatur.

 

 

Men hvordan påvirkes huden av de cirkadiske rytmer?

Mer enn 20 % av en celles funksjoner er regulert av cirkadiske rytmer.
Det antas at selv små mengder miljøaggresjon som UV-eksponering, forurensing, stress og vår moderne livsstil kan sette hudens synkronisering ut av balanse.

Huden følger de naturlige cirkadiske rytmer, og skaper bølger av aktivitet som trigger cellene til å utføre viktige prosesser på bestemte tider i døgnet, som reparasjon, fornyelse og beskyttelse. Hver prosess skjer på et bestemt tidspunkt i løpet av en 24-timers syklus.
På natten er det hudfornyelse som blir forsterket, og på dagtid er det beskyttelse som er i fokus. Timingen av disse prosessene er viktig for hudens balanse og helse.

Så da sier det seg selv at du vil merke en negativ effekt på huden om du bryter med dine cirkadiske rytmer og ofte får døgnrytmeforstyrrelser.
Huden kan se trøtt og sliten ut med lite glød, hudbarrieren blir forstyrret og ubalansert, huden mister vann og fuktighet, og kan bli dehydrert.

 

Så hva kan man gjøre for å gjenopprette cirkadiske rytmer?

I vår moderne hverdag er det ikke alltid så lett å få nok, uforstyrret søvn, og at en opplever en stressende hverdag kan nok mange kjenne seg igjen i.
De fleste har nok opplevd at huden ser trøtt og sliten ut, men ikke alle tenker at det er mulig å gjøre noe med. Men faktisk så finnes det en løsning!

Moderne hudpleie kan være løsningen for deg!

 

ELEMIS PEPTIDE 24/7

ELEMIS har laget en serie kalt "Peptide 24/7", og den er inspirert av de cirkadiske rytmene og bidrar til å støtte hudens naturlige prosesser.
Peptide 24/7 er en motvekt til vår moderne livsstil som har en negativ effekt på huden og sparker i gang hudens naturlige cirkadiske rytmer, så den igjen blir synkronisert.
Den har ekstrakter utelukkende dyrket for Elemis og disse er kaldpresset for maksimale resultater.

Serien inneholder naturlige oljer med svørt høye nivåer av antioksidantrike vitaminer for å beskytte og etterfylle huden, samtidig som den bidrar til å begrense vanntap for optimal fuktighet.

Det brukes en olje fra "Night Scented Stock", kjent som Hornlevkøy på norsk. Det som er spesielt med denne velduftende blomsten er at den ved hjelp av sine sirkadiske rytmer åpner seg og frigjør en aroma på samme tid hver kveld!

Når du våkner vil huden se uthvilt, velpleid og sunn ut!

Serien blir også omtalt som "skjønnhetssøvn på flaske!"

 

For å kunne garantere kvalitet og effektivitet kontrollerer ELEMIS hele produktprosessen, fra åker til ansikt, med uavhengige kliniske studier. Det kan du se i videoen nedenfor!

NYHET! PEPTIDE4 Adaptive Day Cream

Fordeler: Matter, jevner og balanserer huden.

Denne unike fuktighetskremen har en "primer-effekt", og tilpasser seg hudens behov gjennom hele dagen! Den bidrar til å skape et frisk og uthvilt utseende fra morgen til solnedgang.
En nydelig fuktighetskrem som gir en jevn og glatt hudoverflate for et plettfritt resultat med eller uten makeup.

• Peptide4 arbeider i synergi med hudens naturlige prosesser for en frisk og balansert hud.
• Honesty frøolje, rik på nærende fettsyrer, støtter hudens naturlige fuktighetsbarriere for en jevn og smidig hud.
• Mikrosfærer fra mineraler bidrar til å jevne ut uregelmessigheter og absorbere overflødig talg uten at huden blir tørr.
• Sveitsiske planteekstrakter som Butterfly Bush, Timian og Mallow, bidrar med ny fuktighet og opprettholder hudens naturlige beskyttelse mot miljøforurensing.

NYHET! PEPTIDE4  Plumping Pillow Facial

Fordeler: Plumper, utglatter og fukter huden

Denne superkjølende gelemasken skaper et slør som forhindrer vanntap over natten, slik at huden ser yngre ut og føles plumpet med fuktighet når du våkner.
Gir en strålende hud som er plumpet med fuktighet.

• Peptide4 arbeider i synergi med hudens naturlige prosesser for å gjenopplive og etterfylle huden for et uthvilt utseende.
• ELEMIS ‘eksklusive Star Arvensis ™ Oil og viltvoksende Indian Night Jasmine arbeider over natten for å forhindre fuktighetstap og tilfører næring.
• Rødalger danner et kjølende slør på hudens overflate, og gir intensivt med fuktighet for et jevnere og glattere hud.

PEPTIDE4 Night Recovery Cream-Oil

«Når vi sover regenererer huden seg selv. Søvnmangel kan oppstå på grunn av ulike forstyrrelser som forurensende stoffer (frie radikaler) og ubalanse forårsaket av koffein, alkohol og sukker. Fukttapet som skjer i epidermis (topplaget av huden) når vi sover kan gjøre at huden virker uttørket og sensitiv, selv etter en natt med 8 timers søvn. Peptide4 Night Recovery Cream-Oil har en fantastisk «cream-to-oil» formula som består av unike ekstrakter som arbeider mens du sover – den tar nattskiftet – og etterlater huden balansert og hydrert. Dette er skjønnhetssøvn på flaske.»

Noella Gabriel, Creator of ELEMIS Therapies and Co-Founder

En kremolje som med en kombinasjon av fuktighetsgivende og beskyttende egenskaper, følger hudens naturlige døgnrytme og fremmer cellefornyelsen og reparasjon gjennom natten. En tetrapeptid støtter hudens naturlige prosesser, mens mynte og essensiell olje fra levkøy balanserer og gir næring til huden. Våkne med en balansert og frisk hud.

  • Fuktighetsgivende og beskyttende kremolje for natten.
  • Støtter hudens reparasjonsprosess.
  • Balanserer og gir næring

Peptide4 Eye Cream er en oppkvikkende og forfriskende «around-the-clock» øyekrem som oppretholder et uthvilt og vakkert øyeparti gjennom hele døgnet. Blomsterfrø oljer fra Star Arvensis ™ og Night Scented Stock er kultivert utelukkende for ELEMIS, og fyller opp huden med fuktighet og bidrar til å forbedre hudens elastisitet. Hårsveve- og Tusenfryd-ekstrakter er målrettet mot å dempe mørke skygger under øynene. Øyenpartiet får et lysere og yngre uttrykk, og et uthvilt og vakkert utseende gjennom hele døgnet.

VINNER: Best New Targeted Skincare
CEW Beauty Awards 2019

  • Peptide4 bidrar til et våkent og klarere utseendet for trette øyne.
  • Blomsterfrø oljer fra Star Arvensis ™ og Night Scented Stock er kultivert utelukkende for ELEMIS, og fyller opp huden med fuktighet og bidrar til å forbedre hudens elastisitet.
  • Hårsveve- og Tusenfryd-ekstrakter er målrettet mot å dempe mørke skygger under øynene. Øyenpartiet får et lysere og yngre uttrykk gjennom hele døgnet.

Peptide4 1000 Flower Mask er en dyptrensende ansiktsmaske for trett og sliten hud. Masken gir en skånsom eksfoliering og gjennoppretter fuktighet og glød. Huden ser sunn ut og føles myk og frisk. Benyttes en gang i uken på ren hud. La den virke i 15 minutter og fjern så med lunket vann og en mørk klut.

VINNER: Best New Mask
CEW Beauty Awards 2019

  • Dyptrensende ansiktsmaske for trett og sliten hud
  • Skånsomt eksfolierende og gjenoppretter fuktighet og glød
  • Huden ser sunn ut og føles myk og frisk
  • Enkel hudpleierutine for alle hudtyper

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *