HudproblemerNyheterProdukterTips

Svovel i hudpleie?

Svovel – nøkkelen til ulike hudproblemer

Elixir lanserer nå en ny, svært behandlende rens som egner seg for de som sliter med stadige akneutbrudd, seboreisk eksem, rødheter og generell fet hud. Svovel er hovedingrediensen – et effektivt virkestoff som er nøkkelen til flere ulike hudproblemer!

Ingrediensen svovel har vært på markedet i mange år, men på grunn av sin særegne lukt har ikke virkestoffet vært en favoritt. Vi ser allikevel at ingrediensen blir mer og mer brukt grunnet sine unike egenskaper som problemløser av fet, sensitiv og uren hud. Svovel har sammensatte egenskaper som virker keratolystisk og antibakterielt uten å tørke ut eller irritere huden. Svovel bryter ned keratin og reduserer tilstoppinger av porer, og er antibakterielt på aknebakterie og forebyggende mot nye utbrudd.

Studier viser at svovel gir betydelig forbedring på Rosacea, og seboreisk eksem og 50% bedring på acne.
Det er også blitt gjort studier på Perioral dermatitt og viser opp mot samme resultat som bruk av antibiotika.

En av de viktigste faktorene for å forbygge og behandle uren hud, er å regulere opphopninger av keratin og redusere talg. På den måten unngår man tilstoppinger og videre bakteriedannelser. Vi bruker derfor ofte flere ulike ingredienser som virker forebyggende og behandlende som BHA, AHA, retinol og azelainsyre.

BHA- og AHA-syrer eksfolierer, men virker ikke like antibakterielt som svovel. Retinol og A-vitaminsyre eksfolierer og er talgreduserende. Azelainsyre har noen av de samme egenskapene som svovel, men har en mildere keratolystisk virkning. Vi anbefaler derfor å bruke Sulfactil Cleanser i kombinasjon med et tilpasset hudprogram. Rensen skal kunne brukes daglig i en periode ved akneutbrudd eller et par ganger i uken.

Sulfactil Cleanser

Betaine (aminosyre som er fett- og vannoppløselig), 2 % salisylsyre og 2 % svovel.

Passer til:

Rosacea, akne, seboreisk og fet hud. Kan brukes spesielt i problemsoner som t-sonen, hårfestet, rygg, nakke og bryst. Gir en lett peeling, dreper demodex (sopp) og ugunstig bakterieflora.

Anbefalt bruk:

Dette er en spesialrens og brukes i kombinasjon med en mildere cleanser – enten daglig i en periode ved utbrudd, eller et par dager i uken. Fjern smuss og sminke med din daglige rens og vask deretter ansiktet med Sulfactil Cleanser.

 

 

Artikkel hentet fra www.elixircosmeceuticals.no

Bruk av svovel gir resultater

Elixir har et produkt til med svovel som kalles Sulfactil.
Elixirs Sulfactil inneholder mineralet svovel 10% og har vært brukt lenge mot hudproblemer i dermatologi.

En virkningsfull krem som behandler akne, rødhet, rosacea og seboreisk eksem. Produktet er basert på svovel og kan brukes lokalt på problemområder. Motvirker og demper både betennelser og inflammasjoner med svært god effekt.

Brukes hovedsakelig om kvelden. Et av de få produktene som alltid skal påføres direkte på huden etter rens. Smøres i tynt lag. Kan med fordel brukes lokalt på problemområder. Anbefales å bruke Niactil 4% over Sulfactil for å dempe den uttørrende effekten som svovel kan ha. Brukes 3-6 kvelder per uke.


Vanlige bivirkninger
Noen kan være sensitive til svovel i begynnelsen og bør begynne å bruke det gradvis 2-3 x uken. De kan oppleve svie med tørrhet, kløe og rødhet.

De som har allergi mot svovel må ikke bruke Sulfactil!

Brukes i kombinasjon med andre produkter mot:
Rosacea
 – Gentle Cleanser, Acticlear, Niactil 4% og Elixir Normalizer.

Acne– Niactil Cleanser, Acticlear, Anti-Acne Pads og Acne Clearing Cleanser.

Seboreisk eksem– Acne Clearing Cleanser, Anti-Acne Pads og Niactil 4%.

Perioral dermatitt– Niactil Cleanser, Niactil 4% og Hydractil Lite Cream.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *