Injeksjoner

FILLER OG BOTOX

Informasjon om injeksjonsbehandlinger

Tekst: Dermatologisk sykepleier, Monica Oppedal
Bilder: Teosyal.no

Filler og Botox behandlinger

Ser man overbehandlet ut? Unaturlig resultat?
Det er mange som er usikker på dette med botox og fillerbehandlinger. Vi ser stadig vekk bilder av uheldige behandlinger i media som skremmer oss, og da tar man naturligvis avstand fra slike behandlinger.

Noen tror botox brukes for å lage store lepper eller se helt stram i ansiktet ut, og at man må se unaturlig og behandlet ut etter behandling. Mange bruker begrepene om hverandre og er ikke helt sikker på hva forskjellen mellom botox og filler. Dette skal jeg forklare mer utfyllende om i dette innlegget.

Er det en trygg behandling?
Teosyal filler (merke vi benytter) er en gjennomsiktig gele som injiseres i huden. Denne gelen består av Hyaluronsyre som man finner igjen i vår egen kropp. Dette gjør behandling med Teosyal trygt å gjennomføre og gir en minimal risiko for reaksjoner.

Hyaluronsyre er et av naturens mest allsidige og fascinerende stoffer. Det finnes i hele kroppen og i de fleste andre levende organismer. Det har mange funksjoner, blant annet å gjøre huden elastisk og smøre leddene. Hyaluronsyre kan binde store mengder vann, og denne viktige evnen ligger til grunn for Teosyal sine unike egenskaper. Ved å bruke ulike tykkelser på geleen vi injiserer, kan vi gjennomføre alt fra fuktighetsbehandlinger til volumbehandlinger der vi jobber med blant annet rynker, arr, gjenopprettelse av volumtap.

Hva er vanlig å behandle?
Populære behandlinger med filler er rene fuktighetsbehandlinger på ansikt og hals, under øyner, rynker rundt nese og munn og oppfukting/litt volum i lepper.Behandlingen tar noen minutter å gjennomføre, litt avhengig av hvor vi behandler. Etter behandling kan man oppleve å bli noe hoven og små blåmerker kan oppstå. Vi benytter oss av en god bedøvelse krem som gjør behandlingen uproblematisk å få gjennomført. Varighet er forskjellig fra hvilket område som behandles og dette vil man få tydelig informasjon om under konsultasjon.

For de som ønsker å lese mer om Teosyal: http://www.teosyal.no/om-oss/

Hva er egentlig Botox?
Botox er en behandling med virkestoffet Botulinumtoxin-A. Dette brukes blant annet til ulike medisinske formål som hodepine, overdreven svette og muskelkramper.

Når botox injiseres, slapper den aktuelle muskelen av. Dette gjør at huden jevnes ut og etterlater en glattere og friskere overflate. Populære behandlinger med botox er sinnarynke, panne og smilerynker.

Botox brukes også ofte som et supplement til fillerbehandlinger for å oppnå optimalt resultat.

Behandlingen tar bare noen minutter å gjennomføre, og full effekt oppnås etter to uker.
Botox oppbevarer seg ikke permanent i kroppen, men skilles ut slik som andre avfallstoffer. Effekten sitter gjennomsnittelig i mellom 3-5 mnd.
En behandling med filler og botox skal gi en boost. Huden skal etterlates frisk og opplagt, og se ”ubehandlet” ut.

Du er hjertelig velkommen til en utforpliktende konsultasjon om du lurer på om fillere eller botox er noe for deg. Dette sikrer at du får rett informasjon og rett behandling.

Ansvarlig lege:

Dr. Bjørn E. Rosenberg

Plastikkirurg og spesialist i estetisk medisin

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *