Hudproblemer

KVISER? DET FINNES HJELP

De fleste vet at kostholdet vårt har noe å si for vår helse.  Men har kostholdet og livstilen vår noe å si for utviklingen av acne og andre hudproblemer?

Tekst: Hudterapeut Jorun Landsvik

Som ung jente led jeg av alvorlig acne. Etter å ha prøvd det meste av gode råd og behandlinger valgte jeg som 30 åring å ta utdannelse som hudterapeut. På leting etter årsak har jeg de siste 20 årene studert, lest og praktisert både innvendig og utvendig hudpleie på mine kunder. Med svært gode resultater.

Tilstanden i kroppen henger nøye sammen med hudhelsen og ved å legge om kostholdet og nære tarmen med bla riktig mat, gjerne prebiotisk fermentert mat og styrke utrensings organene, vil dette ha stor effekt på huden. 

Mikrobiotisk Hudpleie

Vi kaller denne behandlingsformen for Mikrobiotisk Hudpleie.  Mikrobiota er betegnelsen på vår flora av gode bakterier som dekker alle slimhinner i kroppen og huden vår og har mange funksjoner. Den påvirker bla vår fordøyelse og miljøet i kroppen, immunforsvaret, den produserer vitaminer, kortkjedete fettsyrer, regulerer vekt, og beskytter huden, både utvendig og innvendig.

Uten at vi tenker på sammenhengen, vil de fleste av oss se på en frisk hud som tegn på en god helse. Og en frisk hud er avhengig av at vårt fordøyelses apparat fungerer som det skal. Mat skal fordøyes på riktig måte, tas opp fra tarm til blod og leveres til alle kroppens celler. En optimalt fungerende tarm skal filtrere ut giftstoffer, parasitter, bakterier, sopp , miljøgifter og ufordøyd mat slik at det ikke tas opp i kroppen.

I en perfekt kropp vil kroppen gjøre alt dette. Men når tarmen er ute av balanse vil dens evne til å filtrere uønskede elementer være nedsatt. Vi kaller det for lekk tarm. Det er blitt litt større mellomrom mellom cellene i tarmveggen, som fører til at uønskede stoffer kommer ut i blodbanen. Dette kan føre til inflammasjoner på ulike steder i kroppen.  For eksempel i huden. Dette viser seg som acne, rosacea, eksemer og lignende. Huden er et stort rense organ, og når kroppen blir overbelastet, når lever, nyrer og lunger ikke klarer å ta unna alt, må kroppen få hjelp fra huden.

En frisk hud avhenger altså av at vårt fordøyelses apparat fungerer som det skal. Forskning har vist oss sammenhengen mellom hudens og tarmens tilstand, og mellom hva vi spiser og problemer i huden.  Forskningen viser også at ved å legge om kostholdet og gjenopprette balansen i tarmen, vil hudhelsen forbedres. 

Behandle både innvendig og utvendig

Når det er oppstått betennelse og acne i huden er det smart å behandle den både innvendig og utvendig.  En hud som er i ubalanse trenger riktig pleie, som er med å gjenopprette balansen, både i huden og i kroppen.

Vi har lang erfaring i å årsaks behandle hudproblemer. Ved å behandle den innvendige årsaken og samtidig behandle huden med riktige produkter utvendig vil de aller fleste få den sunne friske huden de ønsker seg. Vi har mange svært gode produkt serier som behandler hud i ubalanse. Blant annet Scrammek produktene: 

En holistisk tilnærming til acne behandling

Den tyske hudlegen Christine Scrammek, har hele sitt liv jobbet med å utvikle produkter som skal fremme god hudhelse og  alltid med en grunnleggende holistisk tanke bak.

Hudpleie produkter som ikke provoserer huden eller skaper nye tilstoppinger er viktig. Serumer og kremer med talgregulerende og betennelses dempende ingredienser og som generelt styrker huden og normaliserer  hudhelsen, har alltid vært Dr. Christine Scrammek sin grunn filosofi.

En god dyprens hos en hudterapeut kan fjerne tilstoppinger i huden.  Da vil du også få anbefalt riktig hjemmepleie.

Dr. Scrammec`s urtepeel  (GreenPeel) er også svært nyttig i behandling av uren hud. Selve behandlinger er svært stimulerende på blod og lymfesirkulasjonen, øker cellefornyelse, samt har kraftig antibakterielle og betennelses hemmende effekt og gir næring dypt ned i huden. Noe som er viktig for å normalisere en hud i ubalanse.  En urtepeel vil også gjøre porene mindre, og gjøre eventuelle arr og røde områder mindre synlige.

Legg inn en kommentar